A nyári munka kihívásai egy hotel irodájából

A jelenlegi sajátos helyzetben, ami a vírus miatt az idei nyarat egy kicsit zárójelbe tette, nem igazán volt lehetőségem válogatni a nyári munkák között. Limitáltan voltak csak elérhetők a különböző munkakörök és mire észbe kaptam volna egy-egy jobb lehetőségnél, már el is happolták előlem, vagy csak az iskolaszövetkezet ügyintézője pikkelt rám valamiért és rangsorolt mindig hátrébb a különböző munkáknál… Most már igazából lényegtelen, mert sikerült találnom egy egész jó munkahelyet. Egy helyi hotelben dolgozok, az üzemeltetést segítem mindenféle adminisztratív vonalon, gyakorlatilag én vagyok a kedves, mosolygós titkárnő.

Így jutott rám az a feladat is, hogy kerítsek végre egy megbízható beszállítót a nyomtató fogyó és romló alkatrészeihez, mert eddig mindig befürödtek a választottal, vagy túl későn kapták meg a szállítmányt, vagy valami hibás volt a csomagban. Így hát leültem a gép elé és keresgélni kezdtem. Nagyon sok helyen jött velem szembe a nyomtatoalkatresz.hu weboldal, ezért gondoltam ránézek én magam is – és milyen jól tettem!

Több szempontból is kedvemre való volt az oldal. Egyrészt, nőként bármennyire is talpraesett vagyok, ez a terület mégis egy kicsit idegen nekem, ezért könnyen elveszek a részletekben. Itt feketén-fehéren megtaláltam, hogy milyen termékcsaládokkal foglalkoznak, mik azok az eszközök és berendezések amik elérhetők a webshopból és egyik sem volt érhetetlenül nyakatekerten eldugva. Az irodában található nyomtatókhoz gyakorlatilag fél perc célzott keresés után megtaláltam a megfelelő tonert és tintapatronokat. Mindkettő esetében – meg aztán ahogy az később kiderült számomra, minden más terméknél is – már a második ugyanolyan darab megrendelését követően kedvezményes darabárral számolnak, vagyis érdemes betankolni ezekből a holmikból, mert minél többet teszünk a virtuális kosarunkba, annál inkább kedvező áron juthatunk hozzá. Éppen ezért én is többet rendeltem, hiszen egyrészt eleve több színre van szükség például a színes nyomtató esetében, másrészt meg egy ekkora cégnek, mint ez a szálloda, teljesen mindegy, hogy most eggyel többet vagy kevesebbet fizet ki, az irodában dolgozók számára viszont érvágással ér fel, mikor nem tudnak nyomtatni, mert kifogyott a patron.

Azt már talán mondanom sem kell, hogy a kiszállítás ingyenes, hiszen ez ma már talán teljesen evidens. Az lenne talán inkább a furcsa, ha kifizetnénk egy jelentősebb tételt ezekért az eszközökért és még ezen felül kéne fizetnünk x összeget a kiszállításért… Bár én csak a nyár végéig maradok itt, mert utána folytatódik az iskola, azért könyvjelzőztem ezt az oldalt és a többiek figyelmét is felhívtam, hogyha lesz utódom, akkor hívják fel a figyelmét arra, hogy a nyomtatoalkatresz.hu oldalról érdemes rendelni ezeket a termékeket. Ha pedig ők maguk csinálják, akkor se felejtsék el ezt a címet és rendeljenek be időben kellő mennyiséget mindenből.