Oxigén palack egy frissen szerzett ismerősnek

Bármerre is megy az ember, sosem tudhatja, kibe botlik bele, milyen szituációba keveredik. Én se gondoltam volna soha, hogy egyszer egy kirándulás alkalmával annyira összehaverkodom a szállásadónkkal, hogy utána kimondottan jóban leszünk, és még tanácsot is fogunk adni egymásnak. De az élet útjai kifürkészhetetlenek, mint tudjuk. A lényeg, hogy ez a frissen szerzett ismeretség segített hozzá ahhoz, hogy megismerjem egy nagyszerű gázpalacktelep oldalát, ahol oxigén palack is van mindenféle méretben, attól függően, hogy kinek éppen milyenre van szüksége.

Sose tudható előre, hogy éppen mikor esz az embernek erre-arra szüksége. Azt se lehet előre megjósolni, hogy pont egy olyan gyógyszerre lenne szükséged, ami pont kifogyott az otthoni készletből, vagy egy olyan mérető csavarhúzóra, amit már pont nem tartalmaz az otthoni készlet. Vannak aztán speciális esetek is, mikor valami olyan tárgy kellene hirtelen, ami biztos, hogy egyáltalán nincs, és még a szomszédhoz sem tudsz érte gyorsan átugrani. Egy gázpalack is ilyesmi, ha nem arról üzemel a tűzhelyed, vagy nem vagy profi lufiállat készítő, akkor maximum azért lehet, mert lakatos vagy, és hegesztéshez, lángvágáshoz használod. Oxigén palack egészségügyi okokból is lehet otthon, bár ez egy elég szélsőségesen rossz eset. De előfordulhat, senki sincs védve semmi elől. Az újdonsült ismerősünknek, pontosabban az anyukájának is ilyen okból volt rá szüksége, ráadásul minél hamarabb, és ezért örülök, hogy tudtam neki gyorsan segítséget nyújtani.

Gödöllőn szálltunk meg egy családias panzióban a barátnőmmel, mert már korábban is tervben volt, hogy alaposan bebarangoljuk egyszer a környéket. Mindig mindenki a kastélyról áradozik, ami valóban szép, de azon kívül is van ám élet. A lényeg, hogy néhány napot töltöttünk ott, és esténként remekül elbeszélgettünk a szállásadónkkal, a panzió tulajdonosával. Kiderült, hogy nagyon sok közös érdeklődési körünk van, ő is imád kerékpározni, olvasni, szereti a jó filmeket és sörrajongó, akárcsak mi. Órákig ültünk vacsora után az étkező helyiségben, és vég nélkül meséltük egymásnak a remek sztorikat. Odáig jutott a dolog, hogy bejelöltük egymást Facebookon, és megegyeztünk, hogy tartjuk a kapcsolatot azután is, hogy mi hazamentünk.

oxigén palack

Így is történt, hét héttel később ráírtam, hogy mi újság, történt-e valami azóta, hogy távoztunk. Sajnos nem is gondoltam volna, de az anyukája nagyon rosszul lett, kórházba került. Elmesélte, hogy hamarosan hazaengedik, de légzőszervi beteg, és oxigén palack kéne, hogy ha fullad, akkor tudjon belőle szippantani. De ötlete sincs, hogy honnan tudna rendelni, hozatni, mert most egy jó darabig nem hagyhatja majd egyedül anyukáját. Kifejeztem neki sajnálatomat, azt illetően is, hogy nem tud elmenni gáztelepre palackért, pedig nagyon kéne neki. Gondoltam magamban, hogy nem létezik, hogy ne lenne arrafelé valami cég, aki házhoz is szállít. Gyorsan elkezdtem keresgélni, hogy Budapesttől észak-északkeleti irányban mégis mik a lehetőségek. Szerencsére nem kellett sokáig kutakodnom, mert találtam egy szuper gázpalack telepet, ahonnan sok más település mellett Gödöllőre is szállítanak ki, ráadásul igen rövid határidőre is.

Az első dolgom volt, hogy írtam a panziós ismerősömnek, és ellinkeltem neki ezt a telepet. Pár percbe beletellett, mire megnézte, de csupa hálálkodást írt vissza, mert pontosan ez volt az, amit keresett! Így viheti tovább a panziót, nem kell órákat furikáznia, ráadásul az autójában nem is szállíthatna gázpalackot mert nem alkalmas rá, és az anyukáját sem kell majd otthagynia, bármikor a segítségére siethet. Az pedig, hogy pár órán belül kiszállítják a palackot, ha szükséges, már csak a hab volt a tortán. Annyira hálás volt a segítségemért, hogy megígérte, ha legközelebb arra járunk, mindenképpen a vendégei vagyunk, nem hagyja, hogy fizessünk a szállásért. N megköszöntem, de mondtam neki, hogy nem azért segítettem, hogy utána viszonzást kapjak, anélkül is megtettem volna. Remélem, hogy javulni fog az anyukája állapota, nem lenne jó, ha már nem lenne, mire legközelebb tényleg visszatérünk oda.