A nyaralásunk szállásán fejlesztettük a lányom finommotorikáját

Éppen a nyaralásunkat töltöttük, amikor odajött hozzám a kislányom, hogy mi lenne, ha a vacsora előtt gyakorolnánk kicsit a fejlesztőkönyvéből. Nagyon meglepődtem, hogy pont a hotelben szeretné fejleszteni a finommotorikai készségeit, de örültem neki. Szerencsére egy nagyon jó könyvet sikerült találnunk, ami elnyeri a tetszését és maximálisan lelkesedik a feladatok iránt. Főként az a kedvező számunkra, hogy akkor tudunk gyakorolni, amikor csak szeretnénk. Nem vagyunk időhöz kötve és a feladatok száma sincs szabályozva. Akkor csináljuk, amikor van hozzá kedvünk és addig csináljuk, amíg meg nem unjuk. Ezt a nagyon jó könyvet Szabó Szilvia mesterlogopédusnak és a szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php oldalnak köszönhetem. A te gyerkőcöd is éppen iskolakezdés előtt áll? Akkor ezeket a feladatgyűjteményeket mindenképpen nézd meg, hiszen valószínűleg szükségetek lesz rá!

Legalábbis én nem bíznám rá a kis ovisomat egy fejlesztőpedagógusra. Inkább mi haladunk együtt az ütemünkben, minthogy egy csoportos foglalkozáson megosztott figyelemmel gyakoroljanak vele. Ez így sokkal jobb és előnyösebb is a tanulása szempontjából. Nagyon sokat fejlődött a feladatok megoldása által, mivel egy igazi profi logopédus rakta őket össze, amikben semmi kivetnivalót nem találtunk. A feladatok például nehezedő sorrendben vannak, így nem kell semmi bonyolult struktúrát követnünk a folyamat során, elég sorban haladni. A gyerekeknek folyamatosan sikerélményük lesz, hiszen egyre ügyesebbek és szemmel láthatóan nehezebb feladatokat fognak megoldani. Én például még pluszba folyamatosan dicsérem és bátorítom, bár maga a könyv is fenntartja az érdeklődését és a motivációját.

Nagyon hálás vagyok azért, mert ilyen szuper könyv került összeállításra, amit nagyon kedvező áron tudtam megvenni a szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php-n. A pedagógus oldalán egyébként számos kiváló kötet is található, melyek egyenként különböző területeket fejlesztenek, de egyszerre többet. A Látogatás a tudás birodalmába könyv például elsődlegesen diszlexia prevenciós könyv, mégis odafigyel a memóriára és a finommotorikára is.

Biztos ez jelenti a legjobb választást?

Szerintem ez nem is kétség. Akkor tudtok majd a gyermekeddel tanulni, amikor ti szeretnétek. Nem lesz leterhelve és felesleges stressznek kitéve, ami lehet egy foglalkozáson megtörténne. Te is nyomon tudod követni a fejlődését és láthatod, hogy mik azok a részek, amik nem mennek neki. Részt fogsz venni a tanulásában és az életében és szerintem ez a legnagyobb ajándék, amit egy szülő kaphat. Nekem az volt a legjobb része az egész folyamatnak, amikor az óvónők is megdicsérték a kislányomat, hogy milyen sokat fejlődött, látszik, hogy foglalkozunk vele otthon. Kell ennél nagyobb sikerélmény? Mindketten extrán motiváltak lettünk, ezért is jött végül velünk a tanulókönyv a nyaralásra.

Ha neked is nagycsoportos a gyermeked, akkor mindenképpen ajánlom a könyv megvételét. Nem jelent jelentős összeget, sőt ahhoz képest, amit ad cserébe, mondhatni ingyen van. Látványosan fog fejlődni majd ovisod és a szabadidejében fogja megszeretni a tanulást. Szerintem nagyon fontos az, hogy felkészítsük már a nagyobbakat arra, hogy mi vár majd az iskolában. Ez a könyv pedig nem a kedvüket fogja szedni, hanem megismerik a tanulás örömét, az egésznek a jó, pozitív oldalát. Vidám, színes feladatok és sok móka – ez vár rátok, ha majd együtt tanultok. Ne is késlekedj, látogass el a szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php oldalra!