Csak környezettudatos szállodába megyek, ha már nekem is van napelemes rendszerem

Imádok nyaralni. Számomra a nyaralás azt jelenti, hogy elutazom egy tengerpartra, vagy bármilyen víz közelébe, akár csak a Balatonig is, és egy hétig süttetem magam a tengerparton, nagyokat sétálok a homokos részeken, és rengeteget fürdök. Arról nem is beszélve, hogy imádok legalább háromcsillagos hotelekben megszállni, ahol jó koktélbár van és svédasztalos reggelik. Nekem ez a teljes kikapcsolódás, ilyenkor nem foglalkozom a munkával, az itthon hagyott dolgokkal. Csak és kizárólag a nyaralásnak, a pihenésnek szentelem ezt az időszakot.

Manapság arra azért figyelek, hogy a csillagokon túl más szempontokat is figyelembe vegyek a szálloda kiválasztásakor, és ezek közül az egyik legfontosabb, hogy mennyire környezettudatos a hotel. Nemrég például egy olyan helyen szálltam meg, ahol napelemes rendszer szolgáltatta az energiát a hotelnek. Fürdőzés közben egy nap elgondolkodtam azon, hogy vajon mennyi lehet egy ilyen napelemes rendszer ára. Gondolom, egy ekkora rendszer, amely egy egész hitel igényét képes kielégíteni, nem kerülhet kevésbé. Az az igazság, hogy már régóta foglalkoztat ez a gondolat, csak a napelemes rendszer ára mindig kicsit eltántorított attól, hogy a házamra telepíttessek egyet.

Mint mondtam, nyaralás közben nem szívesen foglalkozom az otthoni dolgokkal, szóval ezt a gondolatot félre is tettem a hazautazásomig. Másnap reggel azonban, kávézás közben bepötyögtem a keresőbe, hogy napelemes rendszer ár. Egész egyszerűen kíváncsi voltam, hogy milyen találatokat hoz ki a google. Így akadtam rá a napelemrendszer.info weboldalra, ahol alaposabban utánaolvastam a napelemes rendszereknek.

Így tudtam meg, hogy egy napelemes rendszer árát látatlanul nehéz megállapítani, hiszen igen sok mindentől függ, leinkább ugye attól, hogy milyen teljesítményű rendszerre van szükség ahhoz, hogy az adott háztartás igényeit ki tudja elégíteni. A Pentele Solar, a cég, amelynek a weboldala a fentebb linkelt, azonban az első állapotfelmérést, amikor fel tudják mérni a tetőszerkezet fekvését és állapotát, teljesen ingyenesen vállalja. Tehát úgy voltam vele, hogy felveszem velük a kapcsolatot, meglátom, milyen árajánlatot adnak, aztán eldöntöm, hogy elfogadom-e vagy sem.

Igen egyszerű volt ez, csak néhány információt kellett megadni nekik a weboldalukon keresztül, aztán, miután sikerült beszélni velük, egyeztettünk egy időpontot, mikor a kollégájuk kijött házhoz, a már említett helyszíni felmérést elvégezni. A kolléga azt állapította meg, hogy a tetőszerkezetem megfelelő arra, hogy a kívánt teljesítményű napelemes rendszert elbírja, ráadásul a dőlésszöge, és a ház fekvése is megfelelő a telepítéshez. Ezek után nagyon izgatottan vártam az árajánlatot. Miután elmeséltem anyukámnak, hogy épp mit tervezek, és hogy minden csak a napelemes rendszer árától függ, felajánlotta, hogy szívesen támogat anyagilag, ha nem akarok hitelt felvenni. Végül éltem is vele, és így a napelemes rendszer árát félig ő fizette. Természetesen ezt vissza fogom fizetni neki, de szívesebben tartozom anyunak, mint egy banknak, az az igazság.

A napelemes rendszerrel pedig rendkívül elégedett vagyok, ahogy azzal is, ahogy a Pentele Solar eljárt az ügyben. Nagyon segítőkészek, barátságosak voltak. Csak ajánlani tudom őket. Még akkor is, ha a szállodádra akarod a napelemet ?