A nyaralás és a szomszéd család

BioCity

Múlt nyáron kibéreltünk egy horvátországi nyaralót. Egy egyszintes, többszobás ház volt, ahol kényelmesen elfért az egész család és még konyhánk is volt. A tengerpart is csak alig 5 percre volt tőlünk gyalog, így elmondható, hogy sikerült az ideális szállást megtalálnunk. Azon a környéken egyébként több ilyen nyaralóházat is lehetett találni, szinte sorban követték egymást. Kiderült, hogy a szomszéd házban is egy magyar család szállt meg. Ami feltűnt, hogy mennyiféle finomságot sütöttek és főztek maguknak. Igazán megadták a módját az étkezéseknek és a mennyiséget sem aprózták el. Ez azért volt furcsa, mert az egész család kifejezetten fitt volt. Rá is kérdeztem, hogy ezt hogyan csinálják. Azt válaszolta, hogy a családban mindenki sportol, de az élelmiszer alapanyagokat is egy különleges helyről szerzik be, ami sokat segít.

A bolt, ami segít fitten tartani, nem más, mint a BioCity. Mi ennek a helynek a legnagyobb előnye? Az, hogy itt gyakorlatilag minden népszerű élelmiszer alapanyagot megrendelhetünk magunkat, de közben elkerülhetjük a káros adalékanyagokat, melyek a hagyományos készítményekben sajnos gyakran megtalálhatóak. Az itteni kínálat legfőbb ismérve, hogy természetes anyagokat használtak fel az elkészítésük során. Példának okáért vegyük a cukrokat: az általános, hétköznapi boltokban kapható cukrokról mindenki tudja, hogy milyen káros hatással bírnak a szervezetünkre. A BioCity-vel azonban nem kell lemondanunk erről az édes ízről, hiszen itt több alternatíva is a rendelkezésünkre áll. Ilyen a kókuszvirág cukor is, melynek számos felhasználási módja van: sütéshez, főzéshez vagy egyszerű ízesítőszernek is tökéletes lehet. A reggeli kávémhoz rendszeresen használom. Sőt, még arra is alkalmas, hogy karamellizáljuk. Gyakorlatilag kidobathatjuk a hagyományos kristálycukrot, ha áttérünk erre a termékre.

Már magát a kávémat is innen rendelem. A kávétermékekből is fantasztikus a választási lehetőség, ezért én több mindent is rendszeresen fogyasztani szoktam innen. Az egyik kedvencem egy 100 grammos kiszerelésű arabica instant kávé csomag. Ezt akkor használom, mikor kevesebb az időm reggel és sietnem kell. Isteni kávét lehet belőle készíteni, mert van benne valami egyedülállóan gyümölcsös íz. A fogyasztása során mindig jobb lesz a hangulatom reggel.

A gyerekek kedvence a holland kakaópor, amivel annyira finom kakaós italt lehet készíteni, hogy sokszor azt iszom a kávém helyett is. Az édesítéséhez természetesen a már kitárgyalt kókuszvirág cukrot használom fel, hogy a családom fiatalabb tagjai is egészségtudatosan kezdhessék a reggelt.

Természetesen az ételek elkészítése terén is számíthatunk a BioCityre: különféle lisztek, őrlemények, rizs, gabonafélék, tészták és sok minden más is beszerezhető innen. Ezek a termékek mind elősegítik azt, hogy egészséges, de finom ételeket tehessünk az asztalra.

A hatalmas termékválaszték ellenére az oldalon igazán egyszerű eligazodni, mert a termékek nagyon jól vannak rendszerezve és az oldal keresője is kifogástalanul működik.