Majdnem kudarcba fulladt a hétvégi kiruccanás egy kis vizes balhé miatt

A hétvégén mentünk Szombathely mellé egy kedves kis faluba pihenni egy picit. Már nagyon régóta vártuk ezt az alkalmat, mert nagyon keveset tudunk együtt pihenni menni a családdal, ebben az évben meg aztán főleg keveset voltunk. Érthető, hogy ezek az alkalmak mennyire felértékelődtek. Kinéztünk egy nagyon kedves kis szállodát, ami mindenkinek megfelelt. Volt benne szauna, gőzfürdő, uszoda, lehetett foglalni masszázst, volt bowling pálya, de mindeközben mégis emberi léptékű és persze természetközeli maradt, utóbbi köszönhetően az elhelyezkedésének. Pénteken arra vártunk, hogy lejárjon a mosógépben az utolsó menet, ki lehessen teregetni aztán indulás. Aztán egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy a fürdőből folyik ki a víz az ajtó alatt.

Együtt kapott sokkot az egész família, gyorsan lekapcsoltunk és áramtalanítottunk mindent, aztán próbáltuk legalább a lefolyó irányába terelgetni a vizet. Persze, tudom, hogy van külön egy leengedő a mosógépen, de ebből folyamatosan jött ki a víz ettől teljesen függetlenül. Szóval elzártuk a főcsapot is, ahol befolyik a víz a hálózatról a berendezésbe, aztán kettéváltunk. Az egyik csapat csinálta a romeltakarítást, a másik csapat meg olyan szerelőt keresett a neten, aki amellett, hogy bizalomgerjesztő még ki is jön egy óra alatt Békásmegyerre.

Először nehezen hittem el, de létezik ilyen szerelő! A vizgazfutesszerelo24.hu címen lehet őket megtalálni. Már a nevükből is ki lehet találni, hogy nem csak vízszereléssel foglalkoznak, hanem ugyanúgy tudnak segíteni a gázzal és fűtéssel kapcsolatos problémákkal is. Sőt, ha duguláselhárításra van szükség, akkor is lehet őket hívni, mert ilyen szolgáltatásuk is van.

Na, nekünk nem kellett most semmi speciális, tökéletesen megelégedtünk a vízszerelői szakértelemmel. Egy nagyon gyors telefonos egyeztetést követően már útnak is indult felénk a szakember. Persze ez egy átlagos pénteki nap volt, még az időpont tekintetében sem lehet bármi különössel felruházni, de tény, hogy őket a nap 24 órájában bármikor lehet hívni. Ez mondjuk tökjó abból a szempontból, hogyha bármi olyasmi történik, ami tényleg nem várhat, akkor akár egy órán belül ott tudnak teremni és megfejteni a problémát.

Kiért a felmentősereg, hamar fel is fedezte a tett helyszínét és már hozzá is látott a dologhoz. Az a piszok helyzet állt elő, hogy pontosan az volt a ludas, amit vártam. Tudjátok, régen mentek azok a tipikus vízlágyítós reklámok a tv-ben, amiben úszott a fürdőszoba egy elmeszesedett alkatrész miatt. Nálunk pontosan ugyanez történt. A szakember szépen kicserélte azt az egy herkentyűt a gépben, de arra azért felhívta a figyelmünket, hogy lassan lehet, hogy cserés lesz az egész berendezés. Hiába használunk vízlágyítót, olyan mértékben nem tudja megnövelni a berendezés élettartamát, mint amennyire reklámozzák – meg amennyire mi szeretnénk. Ez meg még ráadásul egy olcsóbb mosógép is, olcsóbb alkatrészekkel.

A lényeg, hogy olyan segítséget kaptunk olyan villám tempóban, amire egyrészt nem számítottunk, másrészt meg nem húzta keresztül számításainkat és így nem hiúsult meg a hétvégi kiruccanás sem. Szóval hálás köszönet a vizgazfutesszerelo24.hu munkatársának, hogy villámgyorsan és szakszerűen megoldotta problémánkat és így még azt is elintézte, hogy a kéretlen fennforgást egy kellemes wellnessel pihenhessük ki.