Egy szálloda üzemeltetése Salgó polcok nélkül nem könnyű

A szállodaüzemeltetés kemény szakma, csak a legrátermettebbek maradnak meg benne. Egy egykori osztálytársam is belevágott, amikor a gazdag külföldi rokonától örökölt egy szép kis summát. Úgy gondolta, hogy ha vesz belőle egy drága kocsit vagy valami egyéb felesleges luxuscikket, azzal a fenekére ver az egésznek, ehelyett inkább úgy döntött, hogy befekteti és kamatoztatja. Így vett meg egy épületet, amit utána kis szállodává alakított, én pedig a Salgó polcok révén tudtam a magamét hozzátenni.

Nem mondanám, hogy napi kapcsolatban vagyunk, de azért elő-előfordul, hogy beszélgetünk. Mivel régen jóban voltunk és sok csibészséget elkövettünk, így a kapcsolat megmaradt, de mindenki ment tovább élni a maga felnőtt életét. Azóta rendszeresen segítjük egymást tapasztalatokkal, tippekkel, és most is erről volt szó: tanácstalan volt, hogy a szállodai raktározást hogyan oldja meg. Olyan polcrendszert keresett, ami jól kiaknázza a rendelkezésre álló helyet, mellette teherbíró és könnyen kezelhető. Első sorban az ágyneműnek, lepedőknek és lyesmiknek keresett valamilyen megoldást, én pedig vagyok olyan elvetemült, hogy egyből segíteni akartam neki.

Úgy gondoltam, hogy ha túl sok teendő szakad rá egyszerre, akkor biztosan valami baklövést fog elkövetni, hiszen régen is ilyen volt. Mondta neki, hogy ezt a témát most tegye félre, még úgyis van idő a szálloda elkészüléséig és nyitásáig, a Salgó polcok kérdését pedig hagyja csak rám. Hálás volt, hogy levettem egy terhet a válláról, előre is köszönte szépen a dolgot. Én pedig nekiveselkedtem, és minden létező, polcokkal kapcsolatos weboldalt és szakirodalmat átböngésztem, hogy megtaláljam az ő céljainak leginkább megfelelő modellt. Meg kell, hogy mondjam, nem voltam túl elégedett, amikor egyik hulladék weboldalról a másikra vándoroltam, mert mindenhol csak a silány, koppintott, vagy éppen agyonhasznált darabokat reklámozzák. Még a nagy barkácsáruházakban is csalódnom kellett, mert az őáltaluk kínált Salgó polcok is elég ócskán néztek ki, ráadásul nagyon drágák is.

Egyetlen cég emelkedett ki számomra a mocsárból, mégpedig az, amelyik a Metalsistem nevű olasz gyártó kizárólagos forgalmazója. Csúcsminőségű, földrengésbiztos raktári polcrendszerekkel foglalkoznak, emellett pedig terveznek és építenek is, ha arról van szó. Sőt, még házhoz szállítás is van a lehetőségek között, ami Salgó polcok esetében különösen előnyös. Azért egy ilyen egyszerű polcrendszert nem kell szakemberekkel felépíttetni, bőven elég oda egy-két ügyesebb alkalmazott is. Annyira megtetszett, amit náluk láttam, hogy egyből el is küldtem a haveromnak, aki már tűkön ülve várta, mit is találok a számára. Mondanom se kell: el volt ragadtatva! Még aznap felvette velük a kapcsolatot, és ha jól tudom, akkor nem csak a lepedőraktárat, de már a konyhai hűtőházat is Salgó polcok töltik meg, annyira megtetszett neki a dolog. Örülök neki, mert így legalább tudott olyasmire koncentrálni, amit más nem tudott volna helyette megoldani.