Férjemmel magánkarácsony a wellness-hotelben

Ahogy közelednek az ünnepek, mindenki egyre többet gondol az ajándékozásra. Nekem a férjemmel van már ezzel kapcsolatban egy hagyományunk: december elején, mielőtt még komolyabban beindulna a karácsonyi vásárlásdömping, egy hétvégét valamilyen wellness hotelben töltünk. Ilyenkor csak ketten megyünk – a gyerekekre általában anyám vigyáz –, és próbálunk a kikapcsolódásra és legfőképp egymásra fókuszálni. Mindkettő nehezen sikerül az évközbeni mókuskerékben. Tulajdonképpen ez a mi ajándékunk egymás számára; az igazi kreatív energiáink úgyis a gyerekek ajándékaira fordítjuk.

Idén kivételesen Budapesten maradtunk; általában ilyenkor, mint ahogy sokan mások, valamelyik vidéki hotelt vesszük célba. Nyílt azonban egy új wellness-szálló, amit mindenképp ki akartam próbálni – a barátnőim jókat meséltek róla.

Az elegáns, mégis valahol modern és laza hall egyből elnyerte a bizalmam; a személyzet készséges udvariassága úgyszintén. A szobánkkal is elégedett voltam; a férjem is pozitívan nyilatkozott az eddig tapasztaltakról.

A hotelhez tartozott egy kozmetikai részleg is, manikűrössel és fodrászattal is felszerelve. Már korábban szándékomban állt, hogy kezdek valamit a hajammal, ezért a jacuzzi után a fodrászat felé vettem az irányt. Hajmosást kértem, és hogy kicsit igazítsanak rajta. Miközben a fodrásznő a hajam mosta, panaszkodtam kicsit, hogy mostanában mintha vesztett volna a hajam a régi dússágából. A fodrásznő ricinusolajat javasolt a probléma orvoslására. Azt tanácsolta, hogy estére kenjem be a hajtöveimet vele, majd csavarjak fölé egy törülközőt, vagy húzzak egy sapkát – a lényeg, hogy minél inkább beszívódjon a ricinusolaj a hajtövekbe –, reggel pedig mossam meg a hajam. Ezzel a procedúrával pár napon belül javulást vehetek észre a hajnövekedésemben.

Tanácsolta azt is, hogy mikor felmelegítem a ricinusoalajat, hígítsam kicsit olíva olajjal – így még erősebb lesz a hatás. „Rendben”, mondtam neki, „de hol tudnék ennyi mindent beszerezni?” Ekkor elővette a tabletjét és egy linket mutatott, ami egyenesen egy ricinusolaj rendeléshez vezetett: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/ricinusolaj_szuz__castor_oil_gyogyszerkonyvi_tisztasagu.html

Az oldalon található információk segítségével megmutatta, mennyi mindenre tudom még felhasználni a ricinusolajat. Nem csak a hajamra, hanem hasonló módon a szemöldököm növekedésének serkentésére is használhatom. Sőt, a tartósnak bizonyuló bőrkeményedéseket is kezelhetem vele.

Körülnéztünk még kicsit a Humanity Áruház webshopjában; mint kiderült, olíva olajat is tudok rendelni, játszi könnyedséggel. Csak berakom őket a kosaramba, és pár kattintással, gyorsan és biztonságosan,  megrendelem.

A fodrásznő azért is ajánlotta a Humanity Áruházat, mert nem csak a fent említett kettő olajat, hanem még rengeteg mást is meg tudok rendelni a kozmetikumkészítéshez. Merthogy a fodrásznő azt is ajánlotta, hogy az innen rendelhető alapanyagokból magam készítsem el a szépészeti szereim. Így pl. a ricinusolajat is használhatom a fent leírtak szerint önmagában; de akár szappant is készíthetek belőle. Ugyanez igaz még sok mindenre, ami a Humanity Áruház kínálatában megtalálható.

Mikor kijöttem a fodrásztól, nagyon megörültem a gondolatnak, hogy innentől kezdve akár magam is, az otthon kényelmében elkészíthetem a szépségápolási kellékeimet. A férjemet a szobában találtam – olvasott –, és neki is nagyon tetszett az ötlet. Megmutattam neki a linket is: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/ricinusolaj_szuz__castor_oil_gyogyszerkonyvi_tisztasagu.html.

Ezzel az örömmel töltöttük el a maradék másfél napot a hotelben; és mikor hazamentünk, mindketten megegyeztünk abban, hogy szép élményekkel feltöltődve, felkészülve nézünk elébe a karácsonyi dömpingnek.