Mi a különbség a nyílt és zárt végű lízingek között? Ezeket érdemes tudni!

Szabina és Pál, akik a szomszédos panelben laknak, elutaztak múlt héten egy jó kis nyaralásra a Balcsira (vagy ez telelés?). Amikor hazatértek, Szabina meglepetésére a beszélgetésük fő témája a nyílt és zárt végű lízing különbség és hasonlóság volt, nem pedig az élmények és látnivalók, amiket a Balcsin tapasztaltak. Persze jól érezték magukat a nyaralásuk alatt, kikapcsolódtak és pihentek, de azért Pál kicsit elmerült a nyílt és zárt végű lízing különbség vizsgálatában, és még egy cikket is talált a flottakezeles.hu weboldalon ami szerinte nagyon érdekes volt, erről mesélt nekünk, amikor átjöttek beszámolót tartani.

Azt mondta, hogy alaposan elolvasta a nyílt és zárt végű lízing különbség témájában elérhető információkat, amit talált a weboldalon. Az olvasás közben teljesen elmerült a témában, és sok új dolgot is megtudott a két típusú lízingről. Bár Pál sok jó információt olvasott a nyílt végű lízingről is, végül úgy döntött, hogy a tartós bérlet a legideálisabb megoldás a cégének, ugyanis ahogy olvasta, a nyílt végű lízingnek megvannak azért a maga kockázatai, amit ő nem szívesen vállalna be. Persze az oldalon is kiemelik, hogy nem kell azt gondolni, hogy a nyílt végű lízing ne működne jól, és természetesen ez is egy legális szolgáltatás, egyszerűen arról van szó, hogy vannak benne bizonyos kockázatokat, amiket mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy belefér vagy sem.

Azt is tőlük tudja, hogy háromféle lízing lehetőség van, az egyik az operatív lízing, ami a tartós bérletet jelenti, ami mellett végül döntött, a másik a zárt végű pénzügyi lízing, a harmadik pedig a nyílt végű lízing. A legnagyobb különbség ezek között abban van, hogy kié a gépkocsi tulajdonjoga, illetve a nyílt végűnél ez nincs előre meghatározva, ott arról van szó, hogy aki igénybe veszi ezt a típusú lízinget, a lízing lejártakor elővásárlói joggal, valamint vevőkijelölési joggal rendelkezik.

Azt javasolta nekünk, hogy mi is olvassuk el a cikket, hogy megtudjunk mindent a nyílt és zárt végű lízingről és a tartós bérletről, mivel annyira jól megírt részletes cikk van náluk, hogy abból érdemes informálódni. Ezt mi is így láttuk, miután megnéztük a szóban forgó cikket, amiben valóban minden részletesen taglalva van, és nagyon alaposan kitérnek minden fontos pontra a megnevezett lízingekkel kapcsolatban.

Időközben ő már fel is vette a kapcsolatot a céggel, akikkel hamarosan a szerződéskötésre is sor kerül. Bár még csak a szerződéskötésnél tartanak, eddig nagyon elégedett velük. Lelkesen mesélt a telefonos kapcsolatfelvételről, csak jókat mondott róluk, alig lehetett leállítani, de hát ilyen az, ha az ember jó ügyfélélményben részesül, szívesen meséli tovább másoknak az egészet.