A hotel felújításához lángvágásra is szükség volt

Idén végre elkészültünk a hotel felújításával. Ez nem egyik napról a másikra ment, hanem egy több éves folyamatnak volt az eredménye. Persze nem is tudtuk volna olyan gyorsan és egyszerűen megcsinálni, amit akartunk és elterveztünk. Ehhez egészen egyszerűen évek kellettek.

A hotelt még anno a szüleimtől örököltem meg. Ők építették fel, ők futtatták fel, így én gyakorlatilag beleszülettem ebbe. Csupán csak át kellett vennem, mert már szinte mindent kitanultam az évek alatt, hiszen legjobban akkor lehet tanulni, ha azt a valamit csinálja az ember, nem csak elméletben tanulgatok róla, aztán vagy lesz valami vagy nem.

A felújítás során rengeteg mindent felújítottunk és megcsináltunk. Kezdve a nyílászáróknál, a hőszigeteléssel, a recepció felújításával és a szobákban is nagyon sok újítás volt.

Mivel a felújítás során szükségünk volt lángvágásra is, így ezt a szolgáltatást az Acelpartner Kft.-től rendeltük meg. Egészen egyszerűen a következő hirdetési szöveget láttam valahol, ami alapján felhívtam a céget és meg is rendeltem, amire szükségünk volt: “Bemutatkozás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás”.

Azért is esett a választás erre a cégre, mert ez egy 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalkozás, amely 1999-ben alakult. A főbb tevékenységek közé olyanok tartoznak, mint CNC gépi forgácsolás, láng- és plazmavágás, acélszerkezetek gyártása és még lehetne hosszasan, nagyon sokáig sorolni. A lista szinte végtelen. Például vállalnak még enyhén ötvözött acélok, illetve általános szerkezeti acélok vágását és forgácsolását egyaránt.

Az általuk vágható legnagyob lemezméret a 4 ezerszer 13 ezer mm-es, illetve a lemezek esetében a vágási tartomány 5-től egészen 280 mm-ig terjed. Évente nagyjából 6-7 ezer tonna lemezterméket dolgoznak fel, ami nem kis szám.

Többek között olyan gépekkel dolgoznak, mint az összesen 3 db 4 és 6 fejes CNC lángvágó, a 2 db 3D-s plazmavágó, vagy a szemcseszóró, de még ezt is lehetne hosszasan sorolni. Szinte mindenféle kívánalomra van megoldásuk.

Amikor valaki ajánlatot kér tőlük, akkor szerencsére nem kell heteket vagy hónapokat várni, mert általában olyan 1 és 3 nap között meg is kapjuk a választ. Az általuk elvállalt feladatokat nagyjából 1-2 hetes határidővel vállalják és teljesítik. A munkát az is nagyban megkönnyíti, hogy egy több mint 2000 tonnányi saját alapanyag készletből dolgozhatnak, így sokszor nem kell akár heteket várni egy adott alapanyagra, hogy külföldről megérkezzen, hanem egyszerűen csak meg kell nézni a saját raktárat.

Ennek a szakmának szigorú velejárója a minőség, amit egyaránt megkövetelnek a saját munkatársaktól, illetve 2002 óta ISO szabvány szerint minőségirányítási rendszerrel dolgoznak, amely mindenki számára egy biztosíték, hogy csak a lehető legjobb munkát kapjuk tőlük.

Amire nekünk éppen szükségünk volt és az egyik alapvető szolgáltatásuk, az a lángvágás. A lángvágás során enyhén ötvözött acélokat és általános rendeltetésű szerkezeti acélokat tudnak vágni, 4 ezertől 12 ezer mm-es táblaméretig, illetve 5-től 350 mm-es vastagságig. Ez a maximális kapacitás.

A lángvágáshoz egészen pontosan 3 db Messer márkájú lángvágógépet használnak. Ezekből 2 db 4 fejes és 1 db 6 fejes, melyek különböző méretű asztalokon helyezkednek el. Azért, hogy minél szebb és tökéletesebb legyen a vágási felület, propángázt használnak. A vágási pontosság előírásainak betartása végett ISO szabvány szerint dolgoznak, illetve a már kész levágott felületet mindig gondosan megtisztítják. Az idő mindannyiunk számára nagyon fontos, így abszolút lényeges, hogy a három gép segítségével nem kell heteket várni a munkákra, hanem lehetőség szerint minél gyorsabban próbálnak végezni vele.

Mi nagyon meg voltunk elégedve a munkával és igazából ilyen az, amikor valami jó tud kisülni abból, ha meglátsz egy olyan hirdetési szöveget, mint: “Bemutatkozás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás”.