Csőtörés a hotelban

Bár hotelban dolgozni sokak szerint átok, én egy áldásként tekintek rá. Imádom azt a pörgést és nyüzsgést, amit egy ilyen munkahely tud nyújtani. Persze nem csak hotelekről beszélek, hiszen bármilyen szálláshelyen hasonló a helyzet. Rengeteg mindenre oda kell figyelni és mindent számon kell tartani annak érdekében, hogy a dolgok terv szerint haladjanak.

Ugyan én “csak” egy recepciós vagyok, nekem is borzasztóan mozgalmasak a napjaim. Nem sok időt töltök a pultban ülve, hiszen állandóan fejvesztve rohangálok ide-oda. Ha pedig a pultban vagyok, akkor vagy telefonokat intézek, vagy a vendégeket koordinálom. Szerencse, hogy ketten vagyunk mindig a recepción, így pont kézben tudjuk tartani a dolgokat.

Sajnos azonban így is vannak estek, amikor teljesen kicsúszik a kezünkből az irányítás és teljes káosz veszi át a nyüzsgés helyét. Múlt hónapban például régóta nem látott zűrzavar volt a hotelben egy csőtörés miatt. Nekem kellett felkeresnem a szerelőnket, azonban pont szabadságon volt, így teljesen kétségbeestem, hogy mégis kit kellene hívnom. Engedélyt kaptam, hogy egy másik szakembert hívjak ki a problémához, de ez sem volt nagy segítség nekem, hiszen senkit sem ismertem a szakmában.

Végül az egyik kollégám segített ki egy telefonszámmal, amit a topvizgazfutesszerelo.hu oldalán talált. Azt mondta, hogy ez egy nagyon profi cég, ami már több, mint 30 éve víz-, gáz- és fűtésszereléssel, valamint csőtörésekkel, csatornázással és duguláselhárítással foglalkozik. Tökéletes számunkra, hiszen nem csak Budapesten, hanem Pest megye teljes területén dolgoznak. Továbbá nem csak magánszemélyek hívhatják ki őket, hanem a céges megkereséseknek is eleget tesznek.

Kicsit azért szkeptikus voltam, így még mielőtt felhívtam volna őket, lecsekkoltam a weboldalt. A csőtörés ugyanis nem kis dolog, nem mindegy, hogy kire bízzuk rá. Azonban az oldal végigböngészése után csak megerősíteni tudtam azokat, amiket kollégám mondott.

Nagyon pozitívnak találtam a cég hozzáállását és az ügyfélközpontúságát. Látszott, hogy nekik tényleg az elégedettség a legfontosabb és nem lehúzni szeretnék az embereket. Ráadásul munkájukra garanciát is vállalnak, ami egy hatalmas pluszpont. Nem mellesleg, már az oldalon leszögezték, hogy részletes számlát adnak minden szolgáltatásról, így az adminisztrációs résszel sem lesz semmilyen probléma, hiszen a nyugtával akár kárenyhítési eljárást is indíthatunk.

Mivel sürgetett az idő nem tudtam olyan részletesen átnézni mindent az oldalon, ennyi infó azonban bőven elég volt ahhoz, hogy tárcsázzam is őket a megadott telefonszámon. A kedves kolléga felvette az adatokat és meghallgatta, hogy mi is a probléma, majd a lelkemre kötötte, hogy kiküld egy szakembert amint csak tud.

Ez nem is történt másképp, hiszen körülbelül egy órával később be is sétált két szakember a recepcióra. A nálunk megszálló celebeknek nem örültem még soha ennyire, mint annak a két szerelőnek! Egyből az illetékes kollégámhoz vezettem őket, így a konkrét dolgokat már vele intézték. Nincsenek információim arról, hogy ezek után miként folytak a munkálatok, azt viszont tudom, hogy mindenki nagyon elégedett volt velük és hibátlan munkát végeztek nálunk. Dicséretet is kaptam, hogy ennyire jó szakembereket találtam a probléma megoldására.

A szerelők távozása után a káosz helyett végre visszaállt a nyüzsgés, a csőtörés megoldódott, én pedig elmentettem a topvizgazfutesszerelo.hu elérhetőségeit, mert legközelebb is kérdés nélkül őket fogom keresni!