Mi húz ki a klímaválságból?

Utolsó nyári kiruccanásként pár héttel ezelőtt elutaztunk a párommal egy kellemes tóparti vendégházba. A tulajdonosok nagyon kedvesek voltak, és mivel rajtunk kívül nem igazán voltak már vendégeik, elég sokat beszélgettünk esténként. Az elutazásunk előtt valamiképpen a klímaváltozásra terelődött a szó – elég lehangoló téma, de szerencsére sikerült pozitív hangvételű beszélgetést kanyarítani belőle a megújuló energiaforrásokról való eszmecserével. A tulajdonos házaspár például elmesélte, hogy a vendégházukban hőszivattyú működik, amit a Klíma Global segítségével telepítettek.

Mivel mi is éppen építkezés előtt állunk, nagyon érdekelt bennünket a téma, a házaspár pedig láthatólag fellelkesült attól, hogy érdeklődő hallgatóságra talált, így szívesen avattak be minket a céggel kapcsolatos tapasztalataikba. Elmondásuk szerint a kapcsolatfelvétel rendkívül egyszerű volt a honlapon keresztül: csak egy egyszerű, online ajánlatkérő űrlapot kellett kitölteniük, ezt követően pedig a cég egyik munkatársa vette fel velük a kapcsolatot, és egyeztetett a továbbiakról.

A hőszivattyú kiépítését minden esetben gondos helyszíni szemle előzi meg: ez azért nagyon fontos, mert a szakemberek csak így tudnak megfelelően részletes képet alkotni a ház és a helyszín adottságairól.

Kiderült az is, hogy a Klíma Global egy másfél évtizedes múlttal és komoly szakértelemmel rendelkező csapat – számtalan sikeresen telepített hőszivattyú tapasztalata van már a hátuk mögött, így nyugodtan rájuk bízhatjuk magunkat. Ráadásul kizárólag minőségi készülékekkel és alkatrészekkel dolgoznak, amelyek az idő próbáját és az időjárás viszontagságait egyaránt kiállják, így aztán nem kell attól tartanunk, hogy a hőszivattyú gazdaságos beruházás helyett bosszantó pénznyelővé válik.

A kései nyaralás tehát nem csak élményekkel, hanem a hőszivattyúkkal kapcsolatos tudásról és egy hasznos honlappal is gazdagított minket.